FLUFFIGA GODA CHOKLADMUFFINS (GLUTENFRIA)

FLUFFIGA GODA CHOKLADMUFFINS (GLUTENFRIA)

GLUTENFRIA MUFFINS

Muffins har länge varit mitt favoritbakverk och jag har försökt att göra glutenfria muffins som är både fluffiga och lika goda som de man kan köpa på café. De här är de bästa jag gjort hittills. De blev riktigt bra faktiskt. Jag har provat att ha dom framme flera dagar och de behåller sin fuktighet utan att bli torra.

NYTTIG FROSTING

Fyllningen är gjord med min nya favorit – jordmandelsmör. Ett smör som liknar cashewsmör, men med mer smak och mycket mer näring. Det innehåller inte nötter utan är gjord på jordmandel. Jordmandel är en rot som kommer från Afrika där man länge har använt roten som den största delen av sin kost på grund av det höga näringsinnehållet. Det har en helt underbar smak och jordmandeln har en naturlig sötma så du behöver inte ha så mycket extra sötning i dina recept när du använder det här mjölet.

JORDMANDELSMÖR

Jordmandelsmör är helt underbart gott och kan användas i allt från fyllningar till kakor, i smoothies för mer mättnad och näring eller i morgongröten. Jag tar ofta en sked rätt ur burken när jag är lite sugen på något gott. Ett riktigt bra mellis tillsammans med en frukt.

RECEPT

INGREDIENSER

MUFFINS
1.6 dl Rismjöl
4 msk Kakao
2 tsk Bakpulver
4 Ägg
1.8 dl Yoghurt eller gräddfil
0.8 dl Smält smör eller ghee
1.8 dl Kokossocker
2 tsk Fiberhusk

FYLLNING
1.2 dl Jordmandelsmör eller cashewsmör
1.2 dl Urkärnade dadlar
2 msk Kakao
2 tsk Vaniljessens
0.6 dl Grädde

GÖR SÅ HÄR

MUFFINS
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dom försiktigt i äggsmeten.
Tillsätt smält smör och yoghurt.
Fördela i 12 st muffinsformar.
Sätt i ugn på 175 grader i ca. 20 -25 min. Prova med en sticka och ta ut innan den är helt torr.
Gör ett hål i varje muffins med kniv eller baksidan på ett spritsverktyg om du har.

 

FYLLNING

Mixa alla ingredienser till en jämn smet.
Häll i sprits.
Om smeten är lite lös kan den ligga i kylen 30 min tills den stelnat.
Spritsa varje muffins med fyllningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *