GLUTENFRIA NYTTIGA BROWNIERUTOR

GLUTENFRIA NYTTIGA BROWNIERUTOR

Goda nyttiga brownies

Jag har blivit lite förälskad i Kung Markattas chokladkräm och jag bestämde mig för att göra ett recept med deras chokladkräm i  fyllningen. Inte förvånande blev det väldigt lyckat. Goda, chokladiga små rutor som är svåra att motstå. Inget vitt socker, utan bara dadlar som sötning, men ändå så gott.

Det är lätt att göra.
Det är bara att mixa alla ingredienser, lägga ut i en fyrkant på ett smörpapper, frys en stund och skär sen upp i lagom stora rutor. Kakorna går lätt att spara i kylen eller frysen. Baka kakan och frys ner dom så att du har något nyttigt och gott till dig själv när du blir sugen eller när du får hem vänner på besök.

RECEPT

Botten
3,35 dl hasselnötter
2,25 dl urkärnade färska dadlar
2 msk kakao

Fyllning
3,35 dl cashewnötter
1 dl urkärnade färska dadlar
1,7 dl chokladkräm från Kung Markatta
3 msk kokosolja utan kokossmak

GÖR SÅ HÄR

  1. Botten: Mixa hasselnötterna till botten tills de är pyttesmå bitar, nästan som mjöl.
  2. Mixa dadlarna och kakaon till en jämn smet.
  3. Rör ihop de malda nötterna och dadelsmeten till en jämn smet.
  4. Lägg ut smeten på ett fat eller bakplåtspapper och forma en fyrkant som är ca. 17×17 cm stor. Jämna till ytan och kanterna så att de är släta.
  5. Lägg i frysen.
  6. Fyllning: Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du får ett jämnt fint smör utan smulor. Det tar ett par minuter och du kan behöva stanna och skrapa ner smet från sidorna ett par gånger under tiden. Om du vill kan du även köpa färdigt cashewsmör till receptet för att slippa mala själv.
  7. Mixa dadlarna, chokladkräm och kokosoljan till en jämn smet.
  8. Rör ihop cashewsmöret och chokladkrämen.
  9. Bred ut smeten på botten och frys en timma så att det blir lättare att skära fina rutor.
  10. Skär så stora rutor som du vill ha. Jag gjorde 16st rutor, men de blev lite för stora så gör gärna lite mindre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *