Renovera trappan

Renovera trappan

 

Det är kul att renovera hemma

Alla vill ha det fint och trivsamt hemma. Många utav oss renoverar så att vi ska få det precis så som vi vill ha det.

Det hr med att renovera hemma själv började någon gång på 90 talet. Det är klart att folk har renoverat själva innan dess också, men det var då det blv en större grej.

Då kom alla program på tv som visade hur du lätt kunde lägga eget golv eller tapetsera om. Är du lite händig av dig klarar du det mesta menar de på. Det är klart att man klarar av ganska mycket själv, men för att det ska bli riktigt bra ska du också vara nogrann och tycka att det är roligt.

På 70 och 80 talet hade man sina möbler tills det att de gick sönder och inredning var inte någonting man tänkte på så som man gör nu. Nu ska det matchas och man har en viss sitl. Titta hemma hos era föräldrar eller morföräldrara, där har de inte samma typ av inredning som vi har. De har det fint hemma, men kanske inte någon viss stil. Mysigt och hemtrevligt ska det vara!

Trappor

Som sagt var, när man renoverar så kan man göra mycket själv. Det man inte kan göra själv, det hyr man in folk som gör det åt en. Att renovera en trappa är en sån sak. Trappan är någonting många glömmer bort. Eller så är det för jobbigt att ens tänka hur man ska göra för att få en snygg trappa.

Trappan i huset utgör en stor del. Den är oftast ganska centrerad och du ser den både från undervåningen och övervningen. Om du renoverar allt runtom trappan så bör du lägga lite extra pengar för att få en riktigt snygg trappa. Om du inte vet hur du vill ha det så fråga företaget som ska bygga trappan åt dig. De jobbar med trappor hela dagarna och är proffs, så de kan komma med bra ideér till dig.

Det är många saker som är viktigtiga med en trappa. Det ska vara rätt avstånd mellan trappstegen, det ska se snyggt ut och man vill till exempel inte ha en halkig trappa. Har man barn bör man också täka på att de inte ska kunna ramla mellan några spjälor eller någonting annat farligt. Formtrappan kan mäta åt er så att allt blir rätt och trappan blir lätt att gå i. Man springer ofta mycket upp och ner i en trappa och det ska inte vara krångligt, så se till att få det bra gjort och ta hjälp av proffsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *