Kolafyllda rawfoodkakor med choklad

Kolafyllda rawfoodkakor med choklad

Kolafyllda rawfoodkakor med choklad
Kolafyllda rawfoodkakor med choklad

Kolafyllda rawfoodkakor med choklad

NYTTIGT RAWFOOD GODIS

Jag har experimenterat lite i köket och gjorde de här fantastiska små Kolafyllda rawfoodkakor med choklad. Choklad är ju en av mina favoriter och tillsammans med en mjuk, krämig kolafyllning blir det ännu bättre.

De här kakorna har en nötig botten, mjuk kolafyllning och ett krispigt lager av mörk choklad på toppen. Kombinationen är magisk.

RECEPT

INGREDIENSER

Botten

5 dl cashewnötter
5 dl urkärnade dadlar
4 msk kakao

Kola
3.75 dl cashewnötter
ca 4 msk vatten
4 msk agavesirap
4 msk kokosolja
2 tsk vanilj extrakt
En nypa salt

Choklad Topping
150g mörk choklad
1 msk kokosolja (för att göra chokladen mindre hård och lättare att skära)

GÖR SÅ HÄR

Botten

Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills de är hackade i mycket små bitar. Du vill ha lite konsistens, men inte för mycket.

Lägg cashewnötterna åt sidan och lägg de urkärnade dadlarna samt kakaopulver i en mixer och mixa tills det är slätt.

Tillsätt dadelkrämen till cashewnötterna och blanda ihop dem med händerna eller slev tills du får en jämn deg.

Dela degen i 8 lika stora bollar. (Om du vill kan du också lägga all deg i en liten bakform och forma den som en kaka/tårta)

Lägg 8 pappersmuffinsformar i en hård muffinsform och lägg en liten bit deg i varje muffinsform.

Tryck ner degen ordentligt för att skapa det första lagret.

Kola

Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa till du har ett krämigt, mjukt nötsmör. Det tar flera minuter och du kan behöva stanna maskinen och skrapa ner från kanterna ett par gånger. När nötterna blir varma, smetar mot kanten och börjar sippra ut olja är det nästan är klart. Kör någon ytterligare någon minut tills smeten är varm, slät och oljig. När cashewnötterna blir varma, oljiga och fastnar vid sidan av mixern – är smöret nästan klart. Mixa i en minut till och sluta när smöret är helt slätt.

1Tillsätt resten av ingredienserna till kolan och blanda väl.

Fördela kolan jämnt över det första lagret i muffinsformarna.

Ställ kakorna i kylen tills de känns fasta och inte så mjuka. Det gör det lättare att hälla på den smälta chokladen.

Choklad Topping

Smält chokladen tillsammans med kokosoljan och häll jämnt över kakorna.

Förvara i kyl eller frys

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *