Hormoner i balans = välmående

Hormoner i balans = välmående

Örter som alternativ till läkemedel

Jag har inte skrivit på ett litet tag nu och det har varit konstigt att inte skriva texter och blogga, men ibland är det saker som kommer emellan och då behöver det vara ok att pausa vissa saker som är mindre viktiga.
Jag har tagit hand om mig själv och läst på så mycket jag kan om hur jag skall kunna få mina hormoner i balans på ett naturligt sätt. Konstigt…läkare vill inte kännas vid att det finns naturliga alternativ så om du inte vill ha de vanliga läkemedlen får du klara dig själv och ta reda på vad som fungerar. Jag är både väldigt intresserad av hälsa och har en stor dos envishet så om det är något som kan få mig motiverad är det just att slippa ta vanliga läkemedel och hitta naturliga alternativ. Jag är inte alltid så populär när jag pratar med läkare som vill skriva ut det som de är vana att skriva ut.

Jag har spenderat månader på att först ta reda på vilka mina hormonnivåer är, vad som fattas och sen ta reda på hur hormonerna i kroppen fungerar. Vilket hormon ger vilka symptom när det blir en brist och vad kan man ta för att öka nivåerna? Nu har jag själv provat örter och sedan gjort egna tester hos privata läkare för att se om värdena har gått upp. De är på väg upp och det känns så

underbart ! Den enorma trötthet och håglöshet som jag har haft är borta och jag sover äntligen bra utan att svettas. Det känns som jag börjar bli mig själv igen.

Hormonerna bestämmer hur du mår

Är det inte konstigt att något som händer i all kvinnors (och mäns) liv en viss ålder, världen över, skall vara något som man inte får mer information om? Jag har läst så mycket och i början kände jag mig helt vilsen. Det var en helt ny värld som öppnade sig. Hormoner….så viktiga de är. De påverkar allt från sömn, humör, energi, hår, hud, naglar, sexlust, inspiration och all hälsa i allmänhet. Vare sig du har för lite eller för mycket så kommer du känna av det.
När jag först började känna mig trött och lite vissen gick jag och tog blodprov flera gånger under två års tid för att se vad som var fel. Jag kände att något inte var rätt men de kunde bara konstatera att allt såg fint ut. Inte förrän jag började svettas på natten förstod jag att det var hormonerna som bråkade med mig.
Viktigt att ta ett test. Jag gick till vårdcentralen och bad att få ett test för att se om jag hade låga nivåer av något hormon. Det är inte så lätt att få tester eftersom det kostar pengar, men jag lyckades övertala min läkare och det visade sig mycket riktigt att både östrogen och progesteron var väldigt lågt.
Bra! Nu visste jag var det var. Nu skulle jag bara hitta ett naturligt sätt att få upp värdena. Jag fick utskrivet ett recept på både östrogenplåster och progesteronpiller, men jag lät de vara tills jag provat om naturliga alternativ kunde hjälpa.

Naturliga alternativ

Jag har läst på om allt som kan höja nivåerna av östrogen och progesteron och gjort ett eget pulver av passionsblomma, humle och kamomill som jag har tagit två gånger om dagen. Två månader senare gjorde jag ett test som visade mycket bra nivåer av östrogen. Så skönt.
Progesteronet är fortfarande lite lågt. Den salva och de tabletterna jag tagit hade knappt hjälpt alls. Nu är värdet på väg upp med hjälp av en tinktur (droppar av alkohol där munkpeppar fått ligga i och dra ur de verksamma ämnena under en tid). Jag har även tagit vanliga progesterontabletter under en kort period för att få upp nivåerna fort och sedan gått över till att bara använda droppar av munkpeppar.
Webinar – hormoner i balans med örter.
Det gör mig både lite fascinerad och frustrerad att man skall behöva vara så påläst när det gäller hälsa för att få en korrekt diagnos och sedan för att få den bästa hjälpen. Jag vill gärna prata om allt jag lärt mig för att alla som är intresserad skall kunna välja något annat än det konventionella. Jag vet att inte alla lägger så mycket tid på att läsa som jag gör så jag delar gärna med mig av det jag lärt mig.
Jag kommer ha ett webinar snart där jag berättar om hur du kan få upp nivåerna av dina hormoner på ett naturligt sätt utan läkemedel, vad det är som händer i klimakteriet, vad beror de olika symptomen på, vilken mat kan du äta för att naturligt öka dina nivåer (det finns många livsmedel som höjer dina hormonvärden), varför det är viktigt att inte banta eller undvika fett. Det kommer finnas gott om tid för att ställa frågor.
Anmäl dig!
Är du intresserad får du gärna skicka ett meddelande till mig på [email protected] så kommer jag skicka ut en länk till anmälan så fort jag har en tid för webinariet. Webinaret kostar 250kr.
Önskar dig en fin dag,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *