Lite egentid behövs ibland

Lite egentid behövs ibland

Alla borde ta en dag för sig själv ibland

Semester ska innebära avkoppling och tid tillsammans. Men den kan också innebära stress och att man blir ovänner ifall man inte är ense om dagarna. Vi har haft en underbar semester och har fortfarande lite kvar. Det har funnits dagar då vi inte har gjort någonting och bara tagit timme för timme. Men vi har också haft dagar som varit lite stressiga för att vi ska hinna med det vi bestämt.

Även om vi fortfarande har semester och vissa dagar är planerade så kan det ibland vara skönt att bara ha en dag för sig själv. En dag där man antingen inte gör någonting eller en dag då man gör något man planerat – fast själv.

Jag har haft en sån dag i helgen och vissa tycker säkert att det är konstigt att jag gjort det jag gjort själv och inte med familjen. Men ibland kan det vara skönt att få vara själv och koppla av. Jag stoppade ner dricka och en handduk i min väska och tog mig en promenad på förmiddagen. Jag hade inget planerat utan tänkte göra det jag kände för just för stunden. Efter att ha börjat gå ner mot vår strandväg stannade jag till på caféet i närheten och köpte mig en kaffe och satte mig på en sen vid vattnet. Jag stoppade ner fötterna i vattnet och började lyssna på min ljudbok.

Att lyssna på ljudbok är något som jag har börjat med både när jag är hemma och när jag är ute på promenad. I början var det lite jobbigt då det var ovanligt och jag var tvungen att spola tillbaka flera gånger då jag inte riktigt hade lyssnat. Men nu går det av bara farten och jag lyssnar vid varje tillfälle som jag kommer åt. Det som också är bra är att när jag sätter mig i bilen så kan jag lyssna då telefonen är kopplad till bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *