FN dagen

FN dagen

En temadag

I dag är det FN dagen ! Jag vet inte hur många som märker utav det eller firar det på något sätt. Utan det var något jag såg i morse när jag tittade i almanackan när jag skulle sätta mig ner och planera min vecka. Det är någonting som jag gör antingen varje söndag eller måndag eller bägge delarna. Sen händer det självklart att det måste planeras om, men det är ju en annan sak.

Men vad är FN dagen egentligen. Jag var tvungen att titta lite närmare för att förstå och denna dag firas till minne av FN stadgan. Jag är inte så insatt i sånna här saker men denna dag är för att främja syften, mål och resultat som FN står för internationellt.

Här i Sverige har vi flaggdag idag på FN dagen. Det har man också i Danmark och Finland. Och antingen sätter man upp Sveriges flagga eller en FN flagga. Och många affärer och konditorier brukar också baka en speciell FN bakelse. Många brukar göra som en princess bakelse fast med blått marsipantäcke och själva loggan på, men det finns massor av olika bakelser om man tittar på nätet. Många egna och många som försöker efterlikna den blå. Det är kanske en smaksak men också en lokal bakelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *