Baka chokladbollar med Amarula cream

Baka chokladbollar med Amarula cream

Du kan baka själv till de som kommer på din föreläsning.

Det är så mycket billigare att baka själv till ca 50 personer som man har bjudit in. Det går fort om du använder produkter från Willys och det blir också billigt.

Du behöver inte alltid sponsorer till dina event. Det går lika bra att baka själv snabba små bakverk. För huvudsaken att du har något att bjuda på. Alla mina event så brukar jag baka själv och även ta in sponsorer som tex alkoholfria viner från Oddbird.

Den Sydafrikanska gräddlikören Amarula Cream är utmärk i kombination med kaffe och choklad och gör sig ypperligt i sommarens bakverk och desserter.

Du kan baka denna både sommar och vinter så det spelar inte så stor roll vilket du väljer att göra. Du kan även blanda in smak som vanilj och kardemumma efter behov. Till detta kan du bjuda på hallonsaft om det är sommar och apelsinjuice om det är vinter. Du får själv känna in vilken dryck du känner passar bäst. Själv brukar jag ta mineralvatten till allt som är sött eller bara svart kaffe.

Kaffet smakar sött om man äter något sött till så då behöver man inte söta kaffet.

Jag gjorde i stället chokladbollar med Amarula Cream i stället för de tre recept som bakades av Monika Ahlberg.

Amarula är gott både i kaffe och i allt som innehåller choklad.
Amarula är gott både i kaffe och i allt som innehåller choklad.

Chokladbollar med Amarula

Klassiskt recept på chokladbollar som lätt varieras genom att ersätta vattnet mot t. ex kaffe eller likör. Chokladbollar tinar snabbt så gör en stor sats och frys in. Sedan kan du plocka ut dem och äta tillsammans med vänner och bekanta. Då har du alltid något du kan bjuda på som är gott och nyttigt om du skippar sockret.

  • 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
  • 1 12 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten
  • 5 dl snabbhavregryn
  • Amarula Cream 3 msk

Gör så här:

Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn. Forma runda bollar och rulla dem i kokos, mandel eller sesamfrön. Förvara i frysen eller kylen. Byt ut vattnet mot kaffe, konjak, rom eller likör.

Waynes Coffee har numera ekologiska chokladbollar och det hade varit roligt om man kunde lägga till likören Amarula Cream i en helt ny variant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *