Nätverksträff med goda tårtor gjord av sockerkaka

Nätverksträff med goda tårtor gjord av sockerkaka

Vi är ett gäng kvinnor som träffas och nätverkar tillsammans samt så bakar vi något gott också.

Vi vill så gärna lära oss allt om bakning så varje vecka är det någon av oss som ska lära ut nya bakverk. Då ska man vara beredd med varor dvs ingredienserna och även ha ett färdigt recept med sig. Receptet skriver man upp innan och gör en lista på alla ingredienserna.

Innan man träffas så ska den person som har hand om månadens bakverk ha köpt alla ingredienser och skrivit upp hela receptet. Sedan ska man samlas hos den personen och börja baka tillsammans.

Då köper man också ingredienser för ca 5-7 personer så att alla får baka en varsin bakelse. Denna gång tänkte vi göra en överraskning för den person som ska ha uppdraget hemma hos sig. Vi ska nämligen beställa en tårta med bild på oss allihopa och ge henne i gåva. Vi vill så gärna se hennes min när hon öppnar tårtan och ser att det är bild på oss alla.

När hon väl ha fått sin tårta med bild på oss så får hon givetvis börja undervisa oss om hur hon ska baka denna månad. Detta gör vi varje månad och vi har gjort detta nu i flera år. Jag är den som bloggar om våra möten varje månad. Varje person har en uppgift hos oss. Min uppgift är som jag skrev ovan att lägga ut bilder på sociala medier som jag gör nu i bloggen. Vi har andra som ser till att alltid städa efter alla när vi har bakat färdigt.

Vi har även en duktig person inom kaffe som alltid brygger vårt kaffe och någon som är duktig på olika te sorter. Alla har en varsin kunskap som vi får ta del av varje månad. Samt så nätverkar vi så klart för det är målet med våra träffar att baka och nätverka.

När det är min tur kommer jag vilja grädda pannkakor och kanske göra en tårta av pannkakorna

 

Vilka ingredienser behöver man för att baka eller grädda pannkakor?

Du behöver alla dessa ingredienser:

  • Ägg
  • Mjölk
  • Mjöl
  • Salt
  • Grädde
  • Smör till att steka dem med.

Du ska blanda alla ingredienser utom smör och vill du ha knapriga pannkakor kan du helt hoppa över ägget för då blir också smaken mycket godare.

När du ska gå bort så ska du alltid baka något hemma och ta med dig. Folk uppskattar det otroligt mycket att du har lagt ned mycket möda och tid för att ge dem lite glädje. Vad du också kan göra som är snäppet ännu bättre är att hälsa på någon med en tårta som du kan beställa hos Sockerpasta.nu

Du kan även köpa hem en Cake pop maskin för att göra runda sockerkakor dvs cake pop som du kan dekorera tårta med eller göra lollipops av. Dessa ska du sedan doppa i choklad av olika färger. Även dessa choklad i olika färger kan du beställa hos dem. Du hittar allt hos Sockerpastan.nu gå in på deras sida och låt dig inspireras. Kanske kan du också göra nätverksträffar med bakverk som tema såsom vi gör.

Se så vackra de blir och goda dessutom. Du ska också ha en livlig fantasi med färger och dekorationer.

Vill du dessutom beställa chokladpraliner i olika färger för att smälta ned och doppa ovan muffinsbollarna i? De heter Deco melts när du ska beställa dem.

Vill du veta mer om hur du gör ovan klubbor så kan du lära dig steg för steg om du går in på deras hemsida. Där finner du också mycket mer än vad jag har tagit upp i bloggen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *