I dag har damerna på nätverksträffen bakat kladdkaka med ljus choklad

I dag har damerna på nätverksträffen bakat kladdkaka med ljus choklad

Oftast när folk bakar kladdkaka väljer de alltid mörk blockchoklad, men i dag har damerna i vårt nätverk gjort annorlunda.

Ni som följer denna blogg känner till att vi är ett gäng nätverkande kvinnor som träffas, minglar och varje gång bakar vi något trevligt tillsammans.

Antingen bakar man den hemma och tar med sig den eller så bakar vi tillsammans.

Baka enkelt och gott ljus choklad kladdkaka recept

Kladdkaka är en av de mest populära bakverken i Sverige. Det är en enkel och snabb kaka att baka som passar perfekt för alla tillfällen. En variant av kladdkaka som har blivit allt mer populär på senare tid är ljus kladdkaka med vit choklad. Det är en mjuk och saftig kaka med en mild smak av choklad som passar perfekt för den som inte gillar för stark chokladsmak.

För att baka ljus kladdkaka med vit choklad behöver man bara några enkla ingredienser som smör, socker, vetemjöl, ägg, vaniljsocker och vit choklad. Ingredienserna blandas ihop till en smet som sedan gräddas i ugnen i cirka 15-20 minuter. Kladdkakan är klar när den har en fast yta men är mjuk och kladdig inuti.

Det finns många olika recept på ljus kladdkaka med vit choklad att välja mellan. Vissa recept innehåller även andra ingredienser som citronskal, hallon eller blåbär för att ge kakan extra smak och färg. beroende på vilket recept man väljer kan man också variera mängden socker och choklad för att få den perfekta balansen mellan sötma och chokladsmak.

Damerna har valt att baka den hemma och bjuda på den!

Kladdkaka med ljus choklad är en variant av den populära kladdkakan som tillagas med ljus choklad istället för mörk choklad eller kakao. Detta ger kakan en mildare och sötare smak med en ljusare färg.

För att baka kladdkaka med ljus choklad behöver man vanligtvis smält ljus choklad, ägg, socker, smör, vetemjöl och vaniljsocker. Vissa recept kan också inkludera bakpulver eller bikarbonat för att ge kakan en lättare konsistens.

Kladdkaka med ljus choklad är ett utmärkt alternativ för de som inte gillar den bittra smaken av mörk choklad eller för de som vill ha en mildare kaka som passar bra till kaffe eller te. Det är också ett bra alternativ för de som vill experimentera med olika smaker och ingredienser som att tillsätta hackade nötter eller bär i kakan. Många kvinnor får migrän av choklad därför är denna ljus för just oss.

Sammanfattningsvis är kladdkaka med ljus choklad en ljuvlig och söt variant av den klassiska kladdkakan. Med sin milda smak och ljusa färg är den ett utmärkt alternativ för de som vill ha något annat än den traditionella kladdkakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *