Cocospudding för alla cocosälskare i dag

Cocospudding för alla cocosälskare i dag

Detta är en turkisk efterrätt då en av våra deltagare kommer från Turkiet.

Den är lite som rispudding fast med hyvlad cocos på toppen.

Kvinnan som lagade dessa hade redan gjort dem dagen innan för att bjuda oss på det. Vi alla blev så glada och verkligen älskade detta. Vi pratade så klart om hur denna rispudding blev till så hon fick förklara detta som om det vore en lektion. Dvs hade med sig power point presentation och det är också så vi gör på våra nätverksträffa.

Rispudding en klassisk turkisk efterrätt med en modern twist

Rispudding är en traditionell turkisk efterrätt som har funnits i många år. Den är gjord av risgrynsgröt, mjölk, socker och kryddor som kanel och kardemumma. Efterrätten är vanligtvis serverad med saftsås, sylt eller grädde. Rispudding är enkel att göra och är en perfekt avslutning på en middag eller som en mysig kvällssnack.

Rispudding kan göras på olika sätt och recepten varierar beroende på personliga preferenser och region. Vissa föredrar att använda ägg för att göra puddingen mer krämig medan andra väljer att använda grädde istället för mjölk. En del lägger till russin eller hackade mandlar för att ge en extra dimension av smak och textur. Oavsett vilket recept man väljer är rispudding en läcker och enkel dessert som kan tillfredsställa de flesta sötsugna smaklökar.

Rispudding har en lång historia i Sverige och har varit en favorit bland svenskar i generationer. Dess enkelhet och mångsidighet gör den till en populär efterrätt som kan serveras vid vilket tillfälle som helst. Med olika variationer och tillbehör, kan rispudding anpassas efter enskilda smaker och önskemål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *