Tänk om man kunde odla bakverk?

Tänk om man kunde odla bakverk?

På kvinnlig nätverk i dag diskuterade vi hur vi kunde plantera själva för att spara pengar och få något ekologisk hemma.

Här har vi bilder på bakverk som en av kvinnorna har redigerat i photoshop för att dela med denna nöje med oss andra. Det är punschrulle, kokosboll och mazarin.

Mazarin brukar vi bjuda på för att många av oss kvinnor älskar det!

Mazarin Historia, Betydelse och Arv

Mazarin är en klassisk svensk kaka som har sitt ursprung i Frankrike. Kakan består av en mördeg som fylls med mandelmassa och gräddas i ugnen. Mazarin har en mjuk och saftig konsistens och är vanligtvis dekorerad med en glasyr eller ett tunt lager av florsocker.

Mazarin är en populär kaka i Sverige och är ofta ett inslag på fikabordet. Det finns många olika varianter av mazarin och vissa konditorier och bagerier har till och med sina egna unika recept. Mazarin är också en vanlig kaka att baka hemma, och det finns många olika recept tillgängliga online och i kokböcker.

Mazarin är också känd för att ha en egen temadag i Sverige. Mazarindagen firas den 12 mars varje år och är en dag där man uppmärksammar denna klassiska kaka. Under mazarindagen kan man hitta mazariner på många caféer och konditorier runt om i landet och det är också vanligt att baka mazariner hemma och bjuda vänner och familj på.

Mazarins Liv

Tidiga År

Mazarin vars riktiga namn var Giulio Raimondo Mazzarino, föddes den 14 juli 1602 i Pescina i Abruzzo, Italien. Han var den yngsta av tolv barn och föddes in i en fattig familj. Hans far var en advokat som senare dog när Mazarin bara var sex år gammal. Efter faderns död flyttade Mazarin till Rom där han fick sin utbildning på Collegio Romano.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *