Hur kan man tjäna pengar till klassen?

Hur kan man tjäna pengar till klassen?

Att tjäna pengar till en klass eller skolklass kan vara både roligt och lärorikt för eleverna samtidigt som det kan bidra till att finansiera olika aktiviteter eller projekt.

När du jobbar och får in pengar dvs tjänar pengar till klassen kommer ni ändå behöva bokföring. Då kan det vara bra att ha en redovisare interim för att bokföringen ska fungera bra.

Man kan sälja bakverk för att tjäna pengar till klassen.
Man kan sälja bakverk för att tjäna pengar till klassen.

 

Hur gott är inte en blåbärscheescake som du kan sälja vidare för att kunna tjäna pengar till klassen. Du kan också sälja för att tjäna pengar till laget.
Hur gott är inte en blåbärscheescake som du kan sälja vidare för att kunna tjäna pengar till klassen. Du kan också sälja för att tjäna pengar till laget.

Här är några idéer hur du kan tjäna pengar till klasse eller till laget:

 

 1. Försäljning av produkter: Arrangera försäljningar av olika produkter såsom kakor, choklad, popcorn eller lotter för att samla in pengar.
 2. Evenemang och aktiviteter: Organisera olika evenemang såsom loppmarknader, auktioner eller spelkvällar där intäkterna går till klassen.
 3. Tjänster: Erbjud olika tjänster såsom bilvättar, trädgårdsarbete eller hemstädning mot en avgift.
 4. Insamlingar: Genomför insamlingar för välgörenhetsändamål där delar av intäkterna går till klassen.
 5. Sponsrade evenemang: Få sponsorer att bidra till olika evenemang eller projekt som klassen organiserar.
 6. Crowdfunding: Använd plattformar för crowdfunding för att samla in pengar till specifika projekt eller aktiviteter för klassen.
 7. Tävlingar: Arrangera tävlingar och säljutmaningar där eleverna kan vinna priser och där en del av intäkterna går till klasskassan.

Det är viktigt att involvera eleverna i processen och låta dem vara delaktiga i planeringen och genomförandet av olika insamlingsaktiviteter. Det kan också vara en bra idé att ha tydliga mål och syften för pengainsamlingen så att eleverna förstår varför det är viktigt att samla in pengar och vad pengarna kommer att användas till.

Det finns flera företag och organisationer som erbjuder program och produkter som kan hjälpa elever att tjäna pengar till sin klass. Här är några exempel:

 1. Svenska Postkodlotteriet: Genom att sälja lotter från Postkodlotteriet kan klasser och skolor tjäna pengar samtidigt som de stödjer välgörenhetsprojekt.
 2. MyMoney: MyMoney är en plattform som erbjuder olika produkter för försäljning såsom kakor, choklad, kryddor och mycket mer. De har ett system där skolor och klasser kan registrera sig för att sälja produkter och tjäna provision.
 3. Lingon & Blåbär: Lingon & Blåbär är ett annat företag som erbjuder produkter för försäljning såsom kakor, saft, och smörgåskryddor. De har ett liknande system där skolor och klasser kan registrera sig för att sälja deras produkter och tjäna pengar.
 4. Stiftelsen Ung Företagsamhet: Stiftelsen Ung Företagsamhet erbjuder olika program och aktiviteter för elever i grundskolan och gymnasiet där de får möjlighet att starta och driva sina egna företag. Genom att delta i dessa program kan eleverna tjäna pengar och samtidigt lära sig om företagande.
 5. Insamlingsplattformar: Det finns också olika insamlingsplattformar på nätet där klasser och skolor kan starta insamlingar för olika ändamål. Exempel på sådana plattformar inkluderar Fundly, GoFundMe och Kickstarter.

Det är viktigt att undersöka och jämföra olika alternativ för att hitta det som passar bäst för klassen och deras mål. Ofta erbjuder företagen olika produkter och program som kan anpassas efter klassens behov och intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *