Tjäna pengar till ridlaget genom att sälja godis

Tjäna pengar till ridlaget genom att sälja godis

Att tjäna pengar till klassen genom att sälja godis är en populär och effektiv metod för att finansiera olika projekt och aktiviteter.

Går du på en ridskola och ni önskar tjäna pengar på godis för ert ridlag? Enklast är då godis som håller i 1.5 år fram. Samt godiset skickas när ni får en beställning så ni ligger aldrig ute med pengarna. Godiset är på sitt eget lager när ni får in en beställning då skickas godiset direkt till er kund.

Ni kan också vänta med beställningen tills att ni vet hur många kunder ni har fått in och vad de önskar beställa av er. När ni vet detta så packas varorna och skickas till er. Den dagen ni får varorna är den dagen då datum på godiset trycks så ni får hela tiden färsk godis med er hem.

Du kan tex köpa hem hallon/lakrits kulor från Wendelins godis för inköpspris och sälja. Här har du stora marginaler du köper in för ca 36 kr styck för 200 gram och säljer för 136 kr vidare. Ni bestämmer priset själva.
Du kan tex köpa hem hallon/lakrits kulor från Wendelins godis för inköpspris och sälja. Här har du stora marginaler du köper in för ca 36 kr styck för 200 gram och säljer för 136 kr vidare. Ni bestämmer priset själva.

Oavsett om det handlar om att ordna en skolresa, renovera skolgården eller arrangera en skolbal kan försäljning av godis vara ett utmärkt sätt att samla in pengar och engagera eleverna.

Här ser du hallon lakrits fudge dvs kola och Caramel seasalt fudge från Wendelins godis.
Här ser du hallon lakrits fudge dvs kola och Caramel seasalt fudge från Wendelins godis.

För att starta en godisförsäljning till förmån för klassen eller skolan är det viktigt att ha en plan och ett tydligt syfte. Först och främst behöver man bestämma vilket godis man ska sälja och hur man ska organisera försäljningen. En bra idé är att samarbeta med en grossist eller godisleverantör för att få förmånliga priser och ett brett utbud av produkter att sälja.

Här ser ni salmiakmandel dvs äkta mandel doppad i salmiak. Mycket god och nyttig godis. Wendelins har 20 olika godissorter i burkar på 200 gram så det är ändå mycket godis man får för pengarna.
Här ser ni salmiakmandel dvs äkta mandel doppad i salmiak. Mycket god och nyttig godis. Wendelins har 20 olika godissorter i burkar på 200 gram så det är ändå mycket godis man får för pengarna.

När man har en plan och produkter på plats är det dags att sätta igång med försäljningen. Det kan vara bra att marknadsföra godisförsäljningen på olika sätt

Hästen finns på en ridskola i Uppsala och även denna ridskola har ridlag där de säkert har gjort massor för att tjäna pengar till sitt ridlag.
Hästen finns på en ridskola i Uppsala och även denna ridskola har ridlag där de säkert har gjort massor för att tjäna pengar till sitt ridlag.

till exempel genom att skapa affischer, annonsera på sociala medier eller bjuda in föräldrar och vänner till en försäljningskväll på skolan. Att engagera eleverna och göra försäljningen till en rolig och interaktiv aktivitet kan också öka intresset och öka försäljningen.

Tjäna pengar till ridlaget genom att sälja godis
Tjäna pengar till ridlaget genom att sälja godis

Att tjäna pengar till klassen genom att sälja godis kan vara en givande och lärorik upplevelse för eleverna. Genom att vara delaktiga i planeringen och genomförandet av försäljningen får de möjlighet att lära sig om ekonomi, marknadsföring och samarbete. Dessutom ger det dem en känsla av stolthet och gemenskap när de ser hur deras insatser resulterar i framgångsrik försäljning och bidrar till att förverkliga klassens mål och drömmar.

Sammanfattningsvis är försäljning av godis ett effektivt sätt att tjäna pengar till klassen och finansiera olika projekt och aktiviteter. Genom att ha en plan, engagera eleverna och marknadsföra försäljningen på ett effektivt sätt kan man skapa en lönsam och rolig upplevelse som inte bara genererar pengar utan också stärker klassgemenskapen och lärandet. Så nästa gång ni behöver finansiera något för klassen, överväg att ordna en godisförsäljning och se hur det kan göra stor skillnad för er alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *