NYTTIG SOCKERFRI ENERGIBAR

NYTTIG SOCKERFRI ENERGIBAR

Vill du ha något som är riktigt gott och samtidigt både nyttigt och enkelt att göra? Då är det här receptet perfekt. Det tar bara en liten stund att göra och du får en hel hög väldigt goda, knapriga energibars som du kan ha med i väskan eller ha i kylen och ta fram som nyttigt mellis.

Du kan såklart byta ut någon av ingredienserna om du vill mot något annat. Tänk på att pressa ner smeten ordentligt i formen så att den håller ihop och hacka allt väldigt fint. Ju grövre, desto smuligare blir det.

RECEPT

INGREDIENSER

1 dl solrosfrön
1 dl mandel
2 dl hasselnötter
2 msk sukrin gold
4 msk jordnötssmör
4 msk kokosolja utan smak + 1 msk till chokladtoppingen
Mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Finhacka alla nötter och fröer i en mixer.
3. Blanda allt till en smet och tryck riktigt hårt ner det i en avlång brödform som du lagt ett smörpapper i.
4. Sätt in i ugnen 15 minuter.
5. Låt svalna helt i formen så att den stelnar och smält sedan mörk choklad och häll över kakan. Rör ner 1 msk kokosolja i chokladen så blir den mjukare och går lättare att skära i bitar när den stelnat.
6. Låt stelna i kylen och skär i bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *