Godaste julgodiset! Nyttiga chokladbollar

Godaste julgodiset! Nyttiga chokladbollar

 NYTTIGT OCH GLUTENFRITT SUPERMJÖL

Jag har precis upptäckt ett nytt glutenfritt mjöl som är både gott och fullt av vitaminer och näring. Jag har experimenterat med lite olika recept och det här är ett enkelt, supergott recept på krämiga chokladbollar som smakar lite som Nutella.

VAD ÄR JORDMANDEL?

Jordmandelmjöl innehåller inte nötter som man kanske kan tro när man hör namnet. Det är en liten rot/knöl som kommer från Afrika där man länge har använt roten som den största delen av sin kost på grund av det höga näringsinnehållet. Det har en helt underbar smak och jordmandeln har en naturlig sötma så du behöver inte ha så mycket extra sötning i dina recept när du använder det här mjölet.

GODASTE NÖTSMÖRET

Av jordmandel kan man även göra ett nötsmör som är helt galet gott. Det absolut godaste jag smakat av alla nötsmör hittills! Det känns superlyxigt att ta en sked av det här nötsmöret och äta som godis. Det påminner mig lite om småkaksdeg. Dessutom helt fritt från nötter.

Jag kan tänka mig så många olika recept med det här smöret. Allt från goda, nyttiga smoothies, frostings till kakor, fyllningar…eller bara äta precis som det är. Skall du prova något som är gott och nyttigt – prova det här smöret.

NUTELLASMAKANDE GODBITAR

De här bollarna är gjorda med det nyttiga jordmandelmjölmjölet och hasselnötskräm. Smaken påminner mycket om en krämig Nutella. Inte dumt alls! Vill du göra något som går fort och är både nyttigt och gott är det här receptet för dig. Det kommer bli en garanterad succé hos alla.

OLIKA HASSELNÖTSSMÖR SOM ÄR LITE NYTTIGARE.

I det här receptet har jag använt mig av bland annat Proteinellas hasselnötskräm som är en nyttigare variant av Nutella. Helt underbar! Det finns även fler varianter på hasselnötskräm om du vill ha något som likanr Nutella att baka med. Här är ett par exempel.

HEALTHYCO PROTEINELLA HAZELNUT

Väldigt krämig god Hasselnötskräm som liknar Nutella. Helt sockerfri. Sötad med sötningsmedel.

KUNG MARKATTAS HASSELNÖTSKRÄM EKOLOGISK

Fantastisk god chokladkräm som är sötad med rörsocker.

EKOLOGISK NOUGATKRÄM HASSELNÖT FRÅN DA CARLA

Nougatkräm som är ekologisk, glutenfri, vegansk och utan tillsatt palmolja. Sötad med kokossocker.

VAD TYCKER DU?

Jag tycker verkligen om att göra goda saker som innehåller bra ingredienser som man kan njuta av varje dag. Skriv gärna och berätta vad du tycker om det här receptet och om du vill – skicka mig en bild på dina kreationer. Det skulle vara jätteroligt att se. Skriv en kommentar här nedanför eller skriv till mig på angela(at)angelasheaven.com.

RECEPT

INGREDIENSER

2.5 dl jordmandelmjöl
3 msk agavesirap (prova dig fram med hur mycket sötma du vill ha)
3 msk hasselnötskräm (se text ovan)
2 msk smör eller smakneutral kokosolja
Lite finhackade och rostade hasselnötter (valfritt)
Mörk choklad att doppa i
Träpinnar och röda band

GÖR SÅ HÄR

1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en helt slät massa.
2. Lägg degen i kylen en timma tills den stelnat. Det gör att det blir lättare att göra runda bollar.
3. Ta ut och dela upp i så många bitar du vill ha beroende på vilken storlek du vill ha.
4. Rulla bollar.
5. Stoppa en pinne i varje boll och doppa i smält choklad.
6. Doppa i hackade och rostade hasselnötter.
7. Låt chokladen stelna och sätt sedan på röda band.

2 svar på ”Godaste julgodiset! Nyttiga chokladbollar

  1. Tack! Vad roligt att du tycker om det. Det är ju så roligt att kunna göra goda saker som man kan äta varje dag =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *