Dagens nätverksträff ska vi göra egna chips

Dagens nätverksträff ska vi göra egna chips

Varje nätverksträff så bakar vi något gott tillsammans.

Denna gång ska vi göra egna chips och på det sättet få en mer jordnära kontakt med varandra. Vi brukar vara mellan 5-8 personer på varje nätverksträff för att nätverka och mingla. Bästa sättet är faktiskt att laga något gott tillsammans för att bryta isen. På våra möten har vi det så otroligt roligt samtidigt som vi försöker hjälpa och nätverka med varandra.

Alla dessa smaker som finns på chips, ostbågar och till och med popcorn. Det är inte ofta vi köper chips och andra snacks, men när vi ska göra det så tycker jag mest vi springer fram och tillbaka. Det är nya smaker och smaker som vi inte tycker passar ihop eller så tycker den ena så och den andra så. Dom vanliga potatischipsen har blivit alldeles för salta så jag börjar undra om alla har ändrat sina recept.

Så vi bestämde oss för att göra egna chips och började med vanliga salta för att se om vi fick till dom. Sen är det ju bara att använda dom kryddor man tycker om : örtsalt, dill, paprika, vitlök, svartpeppar. Vi ska prova oss fram.

Använd fast potatis och försök skiva dom tunt. Eller så använder du en osthyvel eller mandolin. Lägg potatisen i en skål med isvatten i så blir dom riktigt krispiga sen. Men då är det viktigt att dom är riktigt torra innan du lägger in dom i ugnen. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och stoppa in i 150 grader i 20 minuter. Dra ut plåten och pensla skivorna med olivolja. Lägg på den kryddan du vill ha och stoppa in dom i ugnen igen i ungefär 10 minuter. Det beror lite på hur stora skivorna är och hur tjocka dom är. Så håll koll så dom inte bränns. När dom är klara lägger du dom på hushållspapper och trycker lite försiktigt på dom med ett annat papper. Då är dom inte så oljiga och håller sig krispiga. Förvara dom du inte äter upp i en stängd påse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *