Kakor på menyn i dag för oss nätverkare

Kakor på menyn i dag för oss nätverkare

I dag har vi bakat 7 sorters kakor för att diskutera afternoon tea som man brukar ha i England.

Varför har man 7 sorters kakor? En kulturell tradition i svenska hem

Traditionen att bjuda på sju sorters kakor vid kafferep är en välkänd del av den svenska kulturen. Men varför just sju sorters? Det finns flera teorier om varför just sju sorters kakor har blivit den etablerade normen vid kafferep i Sverige.

En av de vanligaste teorierna är att sju sorters kakor symboliserar lycka och framgång. Tidigare trodde man att siffran sju hade en magisk betydelse och att det var ett lyckotal. Genom att bjuda på sju sorters kakor ville man önska lycka och framgång till sina gäster. En annan teori är att sju sorters kakor symboliserar de sju dagarna i veckan och att man på så sätt ville visa att man hade tillräckligt med resurser för att kunna bjuda på kakor varje dag.

Oavsett vilken teori som är den rätta är det tydligt att traditionen med sju sorters kakor har en stark förankring i den svenska kulturen. Och med tanke på hur populärt kafferep fortfarande är i Sverige är det troligt att traditionen med sju sorters kakor kommer att leva vidare under lång tid framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *