Baka sockerfria kokosbollar och lägg upp det på lärarrummet till försäljning
För att kunna samla ihop pengar och tjäna pengar till klassen kan man baka själv.
Baka sockerfria kokosbollar
Att tillaga hälsosamma och goda alternativ till traditionella godsaker kan vara en utmaning för många. En populär godsak som ofta innehåller mycket socker är kokosbollar. Baka sockerfria kokosbollar. Dessa läckra små bollar av kokos och choklad är omtyckta av många, men det höga sockerinnehållet gör dem mindre hälsosamma för den som försöker undvika socker i kosten.
Men med några enkla substitut och justeringar kan man skapa en nyttigare version av kokosbollar utan tillsatt socker. Här följer ett recept på sockerfria kokosbollar som både är lätt att göra och fulla av smak.
Ingredienser:
ca 1 dl kokosflingor
1 msk kokosolja
1-2 msk honung (eller annat sötningmedel som agavesirap eller stevia)
1 msk kakao
en nypa salt
lite vaniljextrakt
Instruktioner:
Blanda alla ingredienser i en skål tills smeten blir jämn.
Forma små bollar av smeten och lägg dem på en plåt eller tallrik täckt med bakplåtspapper.
Ställ in bollarna i kylen i cirka 30 minuter för att de ska stelna och bli fastare.
Förvara cocosbollarna i en lufttät burk i kylskåpet och njut av dem som ett hälsosamt och gott mellanmål eller snack.
Denna sockerfria version av cocosbollar är ett utmärkt alternativ för den som vill njuta av något sött utan att få i sig onödigt mycket socker. Kokosoljan ger bollarna en härlig kokossmak och en krämig konsistens medan kakao och honung ger en läcker smak av choklad utan att vara för söt.
Vad som är bra med detta recept är att det är enkelt att anpassa efter individuella smakpreferenser. För den som föredrar en mer intensiv chokladsmak kan man tillsätta mer kakao eller använda mörk choklad istället för kakao. För den som vill ha en mer söt smak kan man öka mängden honung eller använda ett annat sötningmedel.
Sammanfattningsvis. Så nästa gång du är sugen på något sött men vill undvika socker testa att göra dessa hälsosamma och goda cocosbollar utan socker. De är enkla att göra smakar fantastiskt och är ett utmärkt alternativ till traditionella godsaker.