glutenfria goda fluffiga pannkakor

Absolut! Här kommer ett enkelt recept på glutenfria, goda och fluffiga pannkakor – perfekt till frukost, brunch eller som mellanmål. De är dessutom naturligt sockerfria och går att göra laktosfria eller helt mjölkfria.


🥞 Glutenfria & fluffiga pannkakor (ca 8 st)

🛒 Ingredienser:

  • 2 dl glutenfri havremjölk (eller vanlig mjölk/mandelmjölk)

  • 2 st ägg

  • 1 dl glutenfritt mjöl (t.ex. havremjöl, bovetemjöl eller en mjölmix)

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 msk kokosolja eller smör (smält)

  • 1 krm vaniljpulver eller lite kanel (valfritt)

  • En nypa salt

🫐 Valfritt: blanda i blåbär, mosad banan eller rivet äpple för extra smak


👩‍🍳 Så gör du:

  1. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.

  2. Tillsätt mjölet, bakpulver, salt och ev. vanilj/kanel.

  3. Vispa till en slät smet, låt gärna stå i 5–10 minuter så den tjocknar lite.

  4. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja eller smör.

  5. Stek små pannkakor (ca 10 cm i diameter) på medelvärme, ca 1–2 minuter per sida tills de får fin färg och bubblor på ovansidan.

  6. Servera direkt!


🍓 Serveringsförslag:

  • Färska bär + kvarg eller växtbaserad yoghurt

  • Skivad banan + jordnötssmör

  • Lönnsirap + nötter

  • Kokosgrädde + riven mörk choklad


💡 Tips:

  • För extra fluffighet, separera äggen och vispa äggvitorna till skum innan du vänder ner dem i smeten.

  • Vill du ha dem veganska? Byt ut ägg mot 1 msk chiafrön + 3 msk vatten per ägg (låt svälla 10 min).


Vill du ha en version med banan, proteinpulver eller helt utan mjölkprodukter? Jag anpassar gärna!

1 svar på ”glutenfria goda fluffiga pannkakor”

Lämna en kommentar